belgium zászló
Gazdaság

Az Európai Bizottság elfogadta Belgium helyreállítási tervét

MTI
Az Európai Bizottság szerdán elfogadta és pozitívan értékelte Belgiumnak a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítási programját, így az ország 5,9 milliárd euró támogatást kap a helyreállítási és rugalmassági európai uniós pénzeszköz keretében.

Az unió végrehajtó testületének értékelése szerint a belga terv a teljes előirányzott összeg 50 százalékát az éghajlati célkitűzéseket támogató intézkedésekre fordítja. Ez magában foglalja "a közép- és magánépületek energiahatékonyságot növelő felújítását támogató intézkedésekbe történő beruházásokat, az alternatív energiatechnológiák - például az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogéntermelés - bevezetését, valamint a zöld mobilitásra történő átállást felgyorsító reformokat és beruházásokat".

Emellett jelentős összegeket irányoz elő a biológiai sokféleség helyreállítására, az aszályok növekvő problémájának kezelésére, valamint az erőforrások hatékony felhasználására, az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság előmozdítására.

A belga helyreállítási menetrend emellett a kapott összeg 27 százalékát a digitális átmenetet támogató intézkedésekre fordítja, egyebek között a közigazgatás és az igazságszolgáltatás digitalizálását célzó intézkedésekre, a digitális készségek oktatására, a kiberbiztonsági rendszerek megerősítésére és az 5G bevezetéséhez szükséges jogi keret kidolgozására. Belgium azt is javasolja továbbá, hogy a társadalmi befogadás javítása és a munkaerőpiachoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében, mintegy 900 millió euró maradjon elkülönítve a kiszolgáltatott csoportok, álláskeresők és fiatalok digitális, nyelvi és technikai készségeinek fejlesztésére.

Amennyiben a tagállami kormányokat tömörítő EU-tanács is jóváhagyja a tervet, akkor 770 millió euró előfinanszírozásként folyósítható Belgium számára, ami az ország számára utalandó teljes összeg 13 százalékát teszi ki.

Címlapkép: Getty Images

budapest duna parlament getty stock mobil
jeff bezos amazon media kit forrás amazon
vakcina_oltas_koronavirus
astrazeneca_oxford_covid_vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
budapest duna parlament getty stock mobil