Előfizetői tartalom

Keményen beleállt a Pénzügyminisztérium a globális minimumadó elleni küzdelembe

Portfolio
A visegrádi országok után a svájci pénzügyminiszterrel egyeztetett pénteken Varga Mihály pénzügyminiszter és ezután nagyon határozott üzenetet küldött a tárca, amelyek lényege az, hogy mindenképpen elutasítja Magyarország a 15%-os globális minimumadóra vonatkozó G7-megállapodást, mert az túl nagy adóemelést jelentene itthon, és több ezer céget érintene hátrányosan. Ezért a magyar tárca mindent megtesz majd, hogy az adóversenyre épülő magyar gazdasági modell megmaradhasson, feltehetően úgy, hogy ha össze is jön a G20, majd az OECD berkein belül egy még szélesebb körű megállapodás, abban minél több kivételt és kedvezményt tudjuk kiharcolni az adóverseny jelenségének megőrzése érdekében.

A tárca péntek este kiadott közleményében Varga Mihály pénzügyminiszter azt rögzítette, hogy Magyarország elutasít minden olyan kezdeményezést, amely adóemeléssel és a versenyképesség romlásával járna, ezért a globális minimadó elképzelését sem támogatjuk a nemzetközi fórumokon. Az üzenet azután érkezett, hogy Ueli Maurer svájci pénzügyminiszterrel egyeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés