Előfizetői tartalom

Újabb fény derítettek a kutatók arra, miért okoz ritka esetben vérrögöket az AstraZeneca

Portfolio
Kanadai kutatók egy friss tanulmányban azt állítják, meghatározták az emberek vérében lévő kulcsfontosságú antitestek által megcélzott aminosavak körét, ezzel is közelebb kerülve annak kiötléséhez, mi okozza az AstraZeneca vakcinája után néhány esetben a vérrögképződést – számol be a hírről a The Wall Street Journal.

A Nature tudományos folyóiratban megjelent írás szerint a kanadai kutatók az AstraZenecát kapók vérmintáit használták fel kutatásaikhoz, közöttük is azokét, akiknek vérrögképződési problémái adódtak. John Kelton, az egyik társszerzője a Nature-ben megjelent írásnak elmondta, hogy néhány esetben az oltást kapók szervezetében autoimmun reakciók zajlottak le, ennek eredményeképp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés