Előfizetői tartalom

Váratlan helyről kapott támogatást a kormány Matolcsy Györggyel folytatott vitájában

A jelenlegi helyzetben indokolt a 2021-es módosított hiánycél a kormány részéről, és a 2022-re tervezett 5,9%-os deficit is szükséges lehet – állapította meg nemrég Magyarországgal kapcsolatban a Nemzetközi Valutaalap (IMF). A szervezet szerint viszont, ha a gazdaság kilábalása erőteljesebb lesz a vártnál, akkor fel kell készülni arra, hogy hamarabb állítsa helyre az egyensúlyt a kormány. A friss véleménnyel az IMF egyelőre a kormány pártjára állt a jegybank elnökével kibontakozó vitában, Matolcsy György ugyanis már jövőre 3 százalék alatti hiányt sürget.

Az IMF szerint a kormánynak lehet igaza Tavaly a koronavírus-járvány és a gazdasági válság következtében a GDP 8,1%-ára ugrott a költségvetési hiány, a világ szinte minden országához hasonlóan nálunk is jelentős költségvetési támogatásra volt szüksége a gazdaságnak. A 2020-as rendkívüli év után a kormány idén 7,5%-os, majd 2022-ben 5,9%-os GDP-arányos deficittel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés