Előfizetői tartalom

Ez aztán a fájdalmas meglepetés: újabb rekord a magyar inflációban!

Portfolio
Júniusban új nyolc és féléves csúcsra, 5,3%-ra emelkedett az infláció az előző havi 5,1%-ról – közölte a KSH csütörtök reggel. Előzetesen enyhülésre lehetett számítani, azonban az adat rácáfolt az elemzői várakozásokra, a jelek szerint nem csillapodik az árnyomás. Ez pedig az MNB júniusi kamtemelését és a további tervezett szigorítást is alátámasztja.

Utoljára 2012 végén volt a mostaninál magasabb az éves infláció, de ezt már az áprilisi és a májusi adatra is el lehetett mondani. A szakemberek előzetesen arra számítottak, hogy a tavaszi megugrás után nyárra enyhül majd az áremelkedési ütem, azonban a jelek szerint az adat rácáfolt ezekre a várakozásokra. A Portfolio előzetes elemzői felmérésében a legmagasabb előrejelzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés