Előfizetői tartalom

Nincs megállás, magasan Európa csúcsán a magyar infláció

Portfolio
Továbbra is az Európai Unió legmagasabb inflációja van Magyarországon, ráadásul a júniusi 5,3%-os érték jelentősen meghaladja még a második helyezett lengyel 4,1%-os értéket is – derül ki az Eurostat pénteken közzétett statisztikájából. Az adat alátámasztja azt is, miért kellett a magyar jegybanknak elsőként szigorítania a monetáris kondíciókon.

Hónapok óta megszokhattuk, hogy a magyar infláció nem csak itthon ér el többéves csúcsot, hanem Európában is a legmagasabbnak számít. Áprilisban és májusban nyolc és félév után emelkedett 5% fölé az áremelkedés üteme, majd júniusban meglepetésre még tovább erősödött az árnyomás, 5,3%-kal emelkedtek a fogyasztói árak. Mindez azért volt meglepő, mert a tavaszi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés