Előfizetői tartalom

Nagyon úgy néz ki, hogy a rekordok éve lesz az idei a magyar áramfogyasztásban

A valaha volt legnagyobb júniusi áramfogyasztását produkálta Magyarország az elmúlt hónapban, így 2021-ben február, március és április után már negyedszer dőlt meg a történelmi havi rekord. Ez egyben azt is jelenti, hogy az idei első fél évben fogyott a legtöbb áram az országban, és amennyiben a trend folytatódik, úgy 2021-ben minden korábbinál magasabb lesz a hazai felhasználás.

Magyarország teljes júniusi bruttó villamosenergia-felhasználása 3767,3 GWh volt az átviteli rendszerirányító Mavir adatai szerint. Ez 11,5 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi adat, amit persze nem volt nehéz túlszárnyalni, tekintettel az alanyon bázisra, vagyis az első járványhullám miatti gazdasági visszaesés jelentős fogyasztáscsökkentő hatására. Érdemesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés