Előfizetői tartalom

A rendszerváltás óta nem volt ilyen: Nagyot zuhant a magyarok várható élettartama

Egyáltalán nem volt túlzás, amikor a koronavírus-járványt sokan egy olyan láthatatlan ellenséghez hasonlították, amellyel háborúban áll a világ. A 2020-as magyarországi csata eredményeit illusztrálják a KSH friss adatai, amelyek a várható élettartam drasztikus visszaesését mutatják. A rossz hír az, hogy minden bizonnyal a 2021-es halálozási adatok is kellemetlenek lesznek. De mi vár ránk a Covid-járvány után?

Csökken a várható élettartam Csata egy láthatatlan ellenséggel? Háborús helyzet a kórházakban? Vagy csak egy kis nátha? Egy kis influenza? A Központi Statisztikai Hivatal adatai egyértelmű képet festenek: a koronavírus-járvány Magyarországon húszéves csúcsra emelte az elhunytak számát, és akkora zuhanást okozott a várható élettartamban, amire a rendszerváltás óta nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés