FONTOS 18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
 
Előfizetői tartalom

Új naperőmű technológia jelenhet meg Magyarországon

Világszerte egyre több országban telepítenek tengerek, tavak vagy folyók felszínére úszó naperőműveket, melyek bizonyos előnyökkel is rendelkeznek a szárazföldi fotovoltaikus erőművekkel összevetve. A technológia réspiaci megítéléséből kitörve a szektor harmadik pillérévé válhat, lehetőséget kínálva a napenergia-kapacitás bővítésére, Magyarszágon is.

A hagyományos rendszerekhez képest most még magasabb költségek, a bankképességi akadályok, valamint a hosszabb távú üzemeltetési és karbantartási tapasztalatok hiánya miatt a nagy fejlesztők mindeddig tartózkodóak voltak a technológiával szemben. Mivel a speciális kihívásokkal is járó fejlesztések a földre telepített napelemes rendszerekéhez képest jóval később indultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés