Előfizetői tartalom

Brutálisan erősek a magyar munkapiaci adatok, történelmi csúcson a foglalkoztatottság

Portfolio
A második negyedévre új csúcsra emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon. A friss munkaerőpiaci adatok alapján egyre többen térnek vissza a munkaerőpiacra, az erősödő gazdasági aktivitás mellett már alig van nyoma a koronavírus-járvány hatásainak. A munkanélküliségi ráta azért még mindig magasabb, mint a válság előtt volt.

2021 júniusában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 692 ezer fő volt, ami az előző év azonos időszakát 98 ezer, az előző hónap értékét 85 ezer fővel haladta meg. A gyors növekedésben szezonális okok is szerepet játszhattak, ugyanakkor ezt tovább erősíthette, hogy a szolgáltató szektor a korlátozások feloldásával növelhette a munkaerő iránti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés