Előfizetői tartalom

Szép csendben elismerést kapott Magyarországon a világ legbotrányosabb vakcinája

Portfolio
Megkapta a gyógyszerkészítmények helyes gyártási körülményeit bizonyító GMP-bizonyítványt az indiai Bharat Biotech által előállított, elölt vírust alkalmazó Covaxin vakcina Magyarországon – írják indiai lapok a gyártó bejelentésére hivatkozva. Magyar hatóságok egyelőre nem számoltak be erről, és az elismerés nem is feltétlenül jelenti azt, hogy a vakcina magyarországi alkalmazását engedélyezni fogják.

A Bharat Biotech Twitter-posztja szerint újabb mérföldkő számukra a magyar elismerés, ugyanis ez az első Good Manufacturing Practice (jó gyártási gyakorlat) bizonyítvány, amelyet a Bharat Biotech európai hatóságoktól kapott. Az EudraGMDP nevű európai adatbázisba is bekerült bizonyítványt az Országos Gyógyszerészeti Intézet bocsátotta ki. Another milestone in our account...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés