Előfizetői tartalom

Nem változtatott a magyar adósbesoroláson az S&P

Portfolio
Nem változtatott Magyarország adósbesorolásán és annak kilátásán sem a Standard and Poor's pénteken megjelent döntése szerint. Így a magyar államadósság minősítése BBB/A-2 szintű, továbbra is stabil kilátással. A jövő áprilisi parlamenti választásokat és azok fiskális politikára gyakorolt következményeit már most árgus szemmel figyelik a hitelminősítőnél.

Az adósbesoroláshoz rendelt stabil kilátás a hitelminősítő azon várakozására épül, hogy 2021-ben a magyar gazdaság erőteljes fellendülést produkál, a költségvetési-, gazdasági- és külső teljesítményt támogatják az uniós pénzek, amelyeket ugyanakkor jelenleg Brüsszel felfüggesztett. A nyitott és versenyképes gazdasággal rendelkező ország hitelminősítését a szilárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés