FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Bajban a Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak: csak negyedik adag után utazhatnak szabadon

Portfolio
Hiába kapnak a sinopharmosok és a szputnyikosok harmadik oltásként egy nyugati vakcinát, az uniós vakcinaigazolványra csak azok jogosultak, akik két adag, az EMA által elfogadott vakcinát kaptak. Bár az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete lapunkkal azt közölte, hogy a rendszer „rugalmas”, tényleges megoldás egyelőre csak azoknak van, akik kínait kaptak, ők most ugyanis kérhetik az egydózisú Janssent – írja az Index.

Augusztus eleje óta lehet regisztrálni Magyarországon harmadik oltásra, a hírek szerint elsősorban a kínai Sinopharm vakcinával oltottak jelentkeznek. Emellett az orosz Szputnyik V esetében lehet vonzó a harmadik oltás, hiszen az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyelőre nem hagyta jóvá a vakcinát, így pedig nem kaphat uniós oltási igazolást az, akit Szputnyikkal vagy Sinopharmmal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés