Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, már csak horroráron nyaralhatsz Magyarországon

Hornyák József
Nem kérdés, hogy az ágazatok közül a turizmus kapta a legsúlyosabb sebeket a Covid-válság közepette. A vérszegény állami segítségnyújtás miatt pedig az ágazat szereplői maguk próbálják ezt begyógyítani. Lehetett volna másképp is, például egy erős Kurzarbeittal (bértámogatással), de ami elmúlt, azon nem könnyű változtatni. Az összeomlás után most árrobbanás és munkaerőhiány jellemzi az ágazatot, ami a szolgáltatásminőség kapcsán is kérdéseket vet fel. Idén nyárra így eljutottunk oda, hogy egyre több külföldi nyaralás vált árban versenyképessé a magyarországival.

A problémák már a koronavírus-járvány megjelelése előtt is egyre jobban feszítették a turizmust, de a világjárvány tette be a kaput az ágazatnak tavaly. A turizmus-vendéglátás mindenhol összeroppant, hiszen a vírus terjedésének megfékezésére bevezetett korlátozások elsőként az utazásokat érintették. Leállt a légiközlekedés, bevezették a határkorlátozásokat, számos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái