Előfizetői tartalom

Horvát egészségügyi miniszter: az oltatlanok járványa zajlik

MTI
Az oltatlanok járványa zajlik jelenleg Horvátországban, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele - írta Vili Beros horvát egészségügyi miniszter csütörtökön Twitter-oldalán.  A tárcavezető hozzátette: a koronavírus elleni oltás hatékonysága tudományosan és statisztikailag is igazolt.

Beros adatokkal is alátámasztotta tézisét. Mint mondta, a koronavírus-járvány következtében június vége óta 254-en haltak meg, nyolcvan százalékuk pedig nem volt beoltva. Húszan közülük 60 év alattiak voltak - fűzte hozzá.  Kiemelte: az egészségügyi intézetekben eddig 26 900 posztcovid-szindrómás beteget kezeltek, köztük gyerekeket is. A koronavírus okozta sokszervi gyulladással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés