Előfizetői tartalom

Belföldi költözéssel is lehet többet keresni, de mennyire földhöz ragadt a magyar?

Portfolio
Csökken a munkaképes korosztály száma, egyre kevesebben lépnek be a munkaerőpiacra, kihívást jelent az öregedő társadalom jelensége, a gazdaság újraindulásával tovább nő a foglalkoztatottság, és újból megjelenhet a munkaerőhiányos környezet, a nők foglalkoztatásában vannak még tartalékok - egyebek mellett ezekről az aktuális munkaerő-piaci trendekről esett szó a munkaerő-közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó Trenkwalder sajtóbeszélgetésen, amelyen friss Mobilitási és Elégedettségi Indexeket is bemutatták.

Jelenleg 4,7 millió a foglalkoztatott Magyarországon, ez rekordokat döntöget, a foglalkoztatási ráta 71 százalékos, a munkanélküliség pedig 4 százalékos. A következő években az 5 millió főt is elérheti a foglalkoztatottak száma, és a nők foglalkoztatásában vannak még tartalékok - ismertette Nógrádi József, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója, aki hozzátette, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés