Előfizetői tartalom

A Fed nagyon meglepte a világot: szigorítás helyett laza hangnemre váltott a jegybank

Portfolio
Jerome Powell Fed-elnök a jegybank Jackson Hole-i konferencián tartott beszédet. Az esemény nagy médiafigyelemnek örvendett, ugyanis a Fed épp a monetáris szigorítás küszöbén áll, és a befektetők arra számítottak, hogy már a mai eseményen elhangzik valamilyen részlet a jegybank esetleges terveiről. Jerome Powell ehhez képest óriási meglepetést okozott: beszédében gyakorlatilag kijelentette, hogy a jegybank a július óta zajló fejlemények, elsősorban a delta variáns terjedése és a gazdasági lassulás miatt egyelőre nem gondolkodik az eszközvásárlási program visszafogásán. A magas inflációt határozottan átmenetinek értékelte, és elmondása szerint a munkaerőpiaci folyamatok sem indokolják a szigorítást. A meglepő beszédre a dollár gyengüléssel, a forint erősödéssel reagált.

2021. augusztus 27. 17:43 Megosztás ING: a jövő pénteki adat és a delta miatt volt óvatos a Fed-elnök Az ING Bank elemzőinek gyorskommentárja szerint a jövő pénteki átfog amerikai (augusztusi) munkaerőpiaci adat miatt, illetve a delta-variáns amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés