Előfizetői tartalom

Magyarország szembe megy a fél világgal – Újra az iskolákban indul be a járvány?

Portfolio
Érdemi korlátozások (maszkviselés, lázmérés, tesztelés) nélkül kezdődött meg a tanév ma reggel, miközben a koronavírus delta variánsa már terjed Magyarországon, és a 12 év alattiak még nem kaphatnak oltást. A 12-18 év közötti oltottak döntő többsége sem rendelkezik védettséggel, hiszen a napokban kapják meg az első dózisukat azok, akik regisztráltak, vagyis a teljes védettségük október első felében alakul ki. Az iskolában az oltások minden bizonnyal érdemben lassítani fogják a vírus terjedését a pedagógusok körében, azonban nagy kérdés, hogy a korlátozásmentes iskolakezdés milyen hatással lesz a gyerekekre. Szakértők szerint kétségtelenül az iskolakezdés a legnagyobb kockázat az ősz folyamán.

„Miután a sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően már nincsenek érvényben szigorú korlátozások a mindennapokban sem, így az óvodákban és iskolákban sem írnak elő kötelező korlátozó intézkedéseket.” Ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az iskolakezdés kapcsán a múlt héten, éppen akkor, amikor egyre egyértelműbb bizonyítékok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés