Előfizetői tartalom

Hivatalos: felrobbantak az árak Magyarországon, egy vagyon a nyaralás, strandolás

Portfolio
A saját bőrünkön is érezhettük az idén nyári strandoláskor-nyaraláskor, hogy jócskán drágultak a kikapcsolódás tipikus „kellékei”, a lángos, a fagylalt, vagy a görögdinnye ára. A KSH-tól elkértük a hivatalos árlistát, a Portfolio-nak küldött részletes adatok szerint még a strandolásnál is sokkal durvábban nőtt az ára a hamburgernek és a gyrosnak.

A KSH az elmúlt hónapokban 5% körüli éves fogyasztói áremelkedési ütemről számolt be, amit mintegy ezer termék és szolgáltatás havi árfeljegyzéséből számol ki, de ezek közül havonta csak mintegy 180 tételnek közli nominálisan is az árait. Ezért a Portfolio az idei nyári szezon kapcsán is kikérte a KSH-tól a részletesebb bontást (a 2019-es beszámolónk itt, a 2018-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés