frankfurt
Gazdaság

Történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Vegyesen zártak múlt pénteken a tengerentúli tőzsdék, főleg a technológiai részvényeket vették a befektetők, a ciklikus papírokat pedig inkább adták, miután a vártnál gyengébb munkaerőpiaci adat érkezett az Egyesült Államokból. Ezt követően az ázsiai tőzsdéken már pozitív hangulat uralkodott és az európai tőzsdéken is emelkedéssel indult a hét, a BUX pedig új történelmi csúcsra került, részben az OTP jó teljesítményének köszönhetően, amely szintén csúcsot döntött ma. Ami az amerikai tőzsdéket illeti, a tengerentúlon ma zárva tartanak részvénypiacok a Labor Day miatt.

Csúcson zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,9 százalékkal került feljebb, amivel új történelmi csúcson zárt az index. A hazai blue chipek vegyesen teljesítettek, az OTP 1,8 százalékot emelkedett, míg a Mol 0,4 százalékot esett, a Richter 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom pedig 0,9 százalékot gyengült.

Jó a hangulat Európában

A kereskedési nap vége felé közeledve továbbra is jó hangulat uralkodik az európai tőzsdéken, a BUX 0,5 százalékos pluszban van. Szektorokat tekintve jól teljesítenek ma a technológiai részvények, a kiskereskedelmi szektor papírjai, az biztosítók és az autógyártók.

A Fidelity szerint a bitcoin ára elérheti az egymilliárd dollárt

Jurrien Timmer, a Fidelity Global Macro igazgatója szerint egy bitcoin 2038-ra 1 milliárd dollárt érhet - adta hírül a CoinSpeaker.

Tovább a cikkhez

Raliznak a midcapek

Egyre nagyobb ralit látunk a magyar részvények között, 1,1 milliárd forintos forgalom mellett valósággal szárnyal a 4iG, de a Masterplast is nagyot megy, amely a legjobban teljesítő indextag idén a BUX-ban (140 százalékos emelkedés idén). Emelkedik emellett az AutoWallis árfolyama is, miután a cég közölte, hogy a növekedési stratégiáját támogatva szervezeti átalakításról döntött.

Többnyire jó a hangulat a tőzsdéken

A délután első felére ráfordulva inkább vegyes hangulat látszik az európai tőzsdéken, bár a vezető benchmarkok, mint a német, francia, vagy angol indexek a pozitív tartományban vannak. A magyar tőzsde továbbra is jól teljesít, a BUX csúcsot döntött ma, ami részben annak volt köszönhető, hogy az OTP árfolyama is rekordszintre került.

Ralizik a 4iG

A délelőtt második felében is kitart a jó hangulat a magyar tőzsdén, a BUX 0,6 százalékos pluszban van. Nagyot ralizik ma a 4iG, így az elmúlt szűk két hét alatt már közel 50 százalékkal került feljebb a jegyzés. A cég több kedvező hírt is közölt az elmúlt időszakban, a ma folytatódó rali a technikai tényezők mellett többek között a második negyedéves gyorsjelentésnek tudható be. Ma is kifejezetten magas forgalom mellett zsákolják a befektetők a papírokat, jelenleg az OTP után a második legforgalmasabb részvény a 4iG a magyar tőzsdén, a maga 681,2 millió forintos forgalmával.

Növekvő árbevételről és eredményről számolt be a PannErgy, magasabb lehet a jövő évi EBITDA

A PannErgy közzétette féléves jelentését, amelyben magasabb hőértékesítésről, növekvő árbevételről és eredményről számolt be a társaság. A folyamatos beruházási és fejlesztési tevékenységnek köszönhetően pedig az EBITDA is növekedhet jövőre és akár 2023-ban is. A társaság 2020. évi osztalékként részvényenként bruttó 15,15 forintot fizetett ki július 14-én.

Tovább a cikkhez

Nincs megállás, tovább szárnyal a sztárrészvény

Tovább folytatódik a rali a 4iG részvényénél, az elmúlt szűk két hét alatt már közel 50 százalékkal került feljebb a jegyzés. A cég több kedvező hírt is közölt az elmúlt időszakban, a ma folytatódó rali a technikai tényezők mellett többek között a második negyedéves gyorsjelentésnek tudható be. Ma is kifejezetten magas forgalom mellett zsákolják a befektetők a papírokat.

Tovább a cikkhez

Csúcson az OTP és a BUX

Jó hangulatban indult a nap a magyar tőzsdén, a BUX nem sokkal a nyitás után már 0,7 százalékos pluszba lendült. A hazai részvényindex ezzel új történelmi csúcsra került, amelyben nagy szerepe volt, hogy a 42,44 százalékos indexsúllyal rendelkező OTP is 1,1 százalékot emelkedett, így szintén új csúcsra került. Midcapek szintjén ma is jól teljesít a 4iG, miután a cég több kedvező hírt is közölt az elmúlt időszakban, és technikai szempontból is jól néz ki a papír.

Emelkednek az európai tőzsdék

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,3 százalékos erősödése mellett, a CAC 0,2 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,3 százalékot emelkedett. A milánói börze is feljebb került 0,3 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,3 százalékot emelkedett.

Figyelmeztet a stratéga, közel lehet a tőzsdei összeomlás?

A növekvő koronavírus-esetszámok ellenére újabb és újabb csúcsokat döntenek a vezető tengerentúli tőzsdék, egyelőre úgy tűnik, hogy semmi sem tudja útját állni a már régóta dübörgő ralinak. Sorra érkeznek azonban a szakértői felszólalások az egyre esedékesebbnek vélt korrekcióval kapcsolatban, most a Miller Tabak vezető piaci stratégája, Matt Maley osztotta meg vélekedését a helyzettel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Csúcson a magyar tőzsde

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb, ezzel a BUX új történelmi csúcsra került. A hazai blue chipek vegyesen teljesítenek, az OTP 0,2 százalékot emelkedett (ezzel szintén új csúcsra került), míg a Mol 0,3 százalékot gyengült, a Richter és a Magyar Telekom pedig stagnálnak.

Szervezeti átalakításról döntött az AutoWallis

Növekedési stratégiáját támogatva szervezeti átalakításról döntött az AutoWallis: szeptembertől önálló üzletágigazgatók irányítják a vállalat két üzletágát. Az újonnan kialakított irányító pozíciókba igazgatósági tagjai közül nevezett ki nagy tapasztalattal rendelkező vezetőket a tőzsde autós vállalata. Ezzel párhuzamosan, a régiós feladatok növekedésével a csoport gazdasági igazgatója a továbbiakban szintén az újonnan létrehozott stratégiai és üzletfejlesztési igazgató pozícióban erősíti a Nagykereskedelmi Üzletágat, míg helyére új, kívülről érkezett tapasztalt vezető került. A szervezeti változások célja, hogy az üzletfejlesztések hatékonyan, a szinergiákat kihasználva támogassák azt a stratégiai célt, amely szerint az AutoWallis az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává kíván válni.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a nap a tőzsdéken

  • Vegyesen zártak a tengerentúli tőzsdék csütörtökön, a Dow 0,2 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 stagnált, egyedül a technológiai részvényeket vették, így a Nasdaq 0,3 százalékot emelkedett. A hangulatra rányomta a bélyegét, hogy közzétették az amerikai munkanélküliségi adatokat, és a közlés kellemetlen meglepetést okozott, a mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottság növekedése messze elmaradt a várakozásoktól. A Fed a munkaerőpiaci adatokra hivatkozva is halogatja a monetáris szigorítást, és a friss adat erősítheti a várakozásokat, hogy az amerikai jegybank nem sieti el a szigorítást. Ami a mai napot illeti, az amerikai tőzsdék a munka ünnepe miatt zárva tartanak.
  • Az ázsiai piacok emelkedtek hétfőn, a japán Nikkei 1,9 százalékot erősödött, míg a sanghaji tőzsde 1 százalékkal került feljebb, a hongkongi index pedig 0,9 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is inkább a vegyes hangulat volt jellemző, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékot esett, míg a szingapúri index 0,2 százalékkal került feljebb.
  • A határidős amerikai indexek mérsékelten emelkednek, míg a határidős DAX 0,4 százalékos erősödést vetít előre a mai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatokat tekintve csendesen indul a hét, a hétfői naptár gyakorlatilag üresnek mondható, csak a német gyáripari megrendelések állománya érdemel említést.
  • Az olaj ára esik a mai kereskedésben, a Brent ára 1,4 százalékkal került lejjebb, így a jegyzés hordónként 72,3 dolláron áll, míg a WTI típus 68,4 dolláron. Az arany árfolyama 0,1 százalékos mínuszban van, jelenleg unciánként 1826,7 dolláros az árfolyam.
  • A forint ma reggel nem mutat érdemi elmozdulást a vezető devizákkal szemben, 347,6 forintot kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 292,8 forintos szinten állnak a jegyzések.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
bull
natanz atomlétesítmény irán
joe biden
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
usa amerika csőd