Előfizetői tartalom

Sokkoló ábrákon az igazság - Így szálltak el az árak Magyarországon

Portfolio
A napokban közölte a KSH, hogy augusztusban átlagosan 4,9%-kal nőttek a fogyasztói árak Magyarországon, de ha alaposabban megnézzük a táblázatokat és azt is, amit a Portfolio külön elkért és megkapott a hivataltól, akkor az látszik, hogy nagyon sok termék és szolgáltatás ára bőven 10% feletti ütemben drágult éves alapon a nyári hónapokban. Az alábbiakban a legnagyobb áremelkedést és árcsökkenést produkáló termékek és szolgáltatások palettájáról mutatunk be több tucatot. A kapott kép visszaigazolhatja sokak mindennapi tapasztalatát, miszerint rengeteg termék és szolgáltatás drágult az átlagos inflációnál sokkal nagyobb mértékben a gazdaság újraindulása és felpörgése mellett.

Múlt hétvégén a tipikus nyári strandolás/nyaralás néhány kedvelt termékének éves áremelkedési ütemét mutattuk be, így például kiderült a cikkünkből, hogy a gyros, a lángos, a fagylalt és a strandbelépő ára is jócskán, 10% feletti ütemben drágult egy év alatt. Most tovább szemezgettünk a KSH-tól elkért és augusztus végén exkluzívan megkapott üdülési-vendéglátási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái