Előfizetői tartalom

Sokkoló ábrákon az igazság - Így szálltak el az árak Magyarországon

Portfolio
A napokban közölte a KSH, hogy augusztusban átlagosan 4,9%-kal nőttek a fogyasztói árak Magyarországon, de ha alaposabban megnézzük a táblázatokat és azt is, amit a Portfolio külön elkért és megkapott a hivataltól, akkor az látszik, hogy nagyon sok termék és szolgáltatás ára bőven 10% feletti ütemben drágult éves alapon a nyári hónapokban. Az alábbiakban a legnagyobb áremelkedést és árcsökkenést produkáló termékek és szolgáltatások palettájáról mutatunk be több tucatot. A kapott kép visszaigazolhatja sokak mindennapi tapasztalatát, miszerint rengeteg termék és szolgáltatás drágult az átlagos inflációnál sokkal nagyobb mértékben a gazdaság újraindulása és felpörgése mellett.

Múlt hétvégén a tipikus nyári strandolás/nyaralás néhány kedvelt termékének éves áremelkedési ütemét mutattuk be, így például kiderült a cikkünkből, hogy a gyros, a lángos, a fagylalt és a strandbelépő ára is jócskán, 10% feletti ütemben drágult egy év alatt. Most tovább szemezgettünk a KSH-tól elkért és augusztus végén exkluzívan megkapott üdülési-vendéglátási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés