doktor24 multiklinika
Gazdaság

Jelentős magánklinika nyílt Budapesten

Portfolio
3000 négyzetméteren, 4 műtővel, 34 kórházi ággyal, 150 közreműködő orvos, 20 főállású szakdolgozóval, 35 ellátási területen kezdte meg működését a Budapest One irodakomplexumban a Doktor24 Csoport multiklinikája - jelentették be a magánegészségügyi szolgálató csütörtöki sajtóeseményén. A cég bejelentéséből kiderült: a bővülés nem áll itt meg, a közeljövőben is több új helyen nyitnak szolgáltatást. A betegek oldaláról is osztottak meg tapasztalatokat: olyan szintű lett a térd- és csípőprotézisre várók száma az állami finanszírozású ellátásban, hogy már 100 beteg gyűlt össze a magánklinikánál, akik magánfinanszírozott beavatkozásra várnak. Példaként megemlítették: egy magánúton finanszírozott csipőprotézés műtét 1,5 millió forintba kerül, erre várnak most tömegek.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója az eseményen felvezetésképp kiemelte, hogy a csoport működése 4 pillérre épít: ellátja a több mint 1500 vállalati ügyfelet, az egyéni betegeket, a NEAK-finanszírozásban is részt vesz, valamint az egészségbiztosítási piac legnagyobb szolgáltató szereplője.

A csoport jelenleg 600 szakemberrel dolgozik együtt, 35 szakterületet lát el 100 rendelőben 7 helyszínen. A várakozásaik szerint a csoport

árbevétele idén meghaladhatja a 7 milliárd forintot, és az év végére eléri a 650-700 munkatársat. Az idei évben már 400 ezer orvos-beteg találkozóval számolnak.

Lancz Róbert azt is elárulta, hogy a multiklinika beruházása 3 milliárd forintba került, melynek jelentős részét saját tőkéből finanszírozott a vállalat, és a Külgazdasági és Külügyminisztérium 278 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

A csoport zöldmezős beruházásokat hajt végre jelenleg is, amivel fejleszti a meglévő infrastruktúrát, technológiát, bővítik a munkatársaik számát és az elérhető szolgáltatások körét is. A közeljövő terjeszkedése között említette meg a Pakson nyitandó járóbeteg központot és a Budapesten nyíló 800 négyzetméteres mozgásszervi és rehabilitációs központot. Emlékeztetett arra is, hogy az Union Biztosítóval közösen alapított céggel együtt vásárolták meg legutóbb a Life Egészségcentrumot.

Ezen túlmenően országos építkezésbe is kezdett a csoport, ennek érdekében kötött stratégiai partnerséget az Union Biztosítóval. Egyébként már jelenleg is együttműködnek országosan 200 partnerrendelővel.

A klinika felépítésén 1,5 évvel ezelőtt kezdtek el gondolkodni az orvoscsapattal és arra keresték a választ, hogy milyen egy jó multiklinika. Olyan multiklinikát akartunk építeni, amely Bostonban, Hamburgban vagy akár Szingapúrban megállná a helyét - mondta Lancz Róbert, aki azt is elárulta, hogy amerikai és nyuagt-európai szakemberek segítségével alakították ki a modern magánkórházat. Az ügyfelet végigkísérik a teljes betegúton, a prevenciótól a rehabilitációig. Két fő szakterületre fókuszál a klinika: ortopédia és egynapos sebészet. A Doktor24 megítélése szerint már piacvezetőnek számít a sebészeti beavatkozások terén (a nemrégiben megvásárolt Tatai Kastélyklinikának köszönhetően). A csoport 7 műtőben összesen évi több mint 10 ezer műtét elvégzésére képes.

A műtők közül 4 a multiklinikán, 2 Tatán, 1 pedig Székesfehérváron üzemel.

A Doktor24 Multiklinikán szeptember 16-án dr. Regőczi Tamás, a Doktor24 Sebészeti Központ vezetője két proktológiai operációval indította el az egynapos sebészeti részleget, a Doktor24 Ortopédiai Centrum első térdprotézisműtétjét pedig ugyanazon a napon dr. Béres György végezte el.

Béres György, a Doktor24 Ortopédiai Centrum szakmai vezetője kiemelte: két helyszínen, Tatán és a Multiklinikán 51 ágyon évi 5000 végtagsebészeti műtétet terveznek.

"Béres főigazgató úr iskolát teremtett a tatai klinikán, ezt viszi most tovább a Multiklinikán, és az ő orvosi teamje is beköltözik hozzánk. Az elvárásaiknak megfelelően építettük meg a két legnagyobb műtőnket. Ugyancsak a vezető ortopéd és sportsebészeink között tudjuk Berkes István professzort, a Sportkórház korábbi vezetőjét, valamint Tállay Andrást, aki kiváló sebészi teljesítménye mellett a MOB Orvosi Bizottságának elnökeként, illetve a magyar olimpiai csapatot kísérő orvoscsoport vezetőjeként ismerhetünk. Több neves szakembert pedig külföldről sikerült hazacsábítani - árulta el Lancz Róbert.

doktor24 multiklinika
Fotó: Doktor24

Hozzátette: a közfinanszírozott ortopédiai ellátás központja Tata marad, a magánbiztosítók ügyfeleit és a privát betegeket mostantól elsősorban a Multiklinikán látják el. Béres György elmondta: a tatai hagyományokat követve a hazai élsportolók ellátása továbbra is kiemelt feladata Doktor24 Ortopédiai Centrumnak: az itt operáló szakmai munkacsoport több tagja egyben valamelyik sportszakág válogatottjának keretorvosa is, illetve vezető hazai sportklubok és sportszövetségek – köztük a vb-re készülő Magyar Atlétikai Szövetség – is az ügyfeleik közé tartoznak.

A Multiklinikán, illetve a Doktor24 létesítményeiben a teljes képalkotó diagnosztikai háttér (beleértve az MR-t, az intraoperatív röntgent és az ízületi ultrahangot) rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához.

Csatlakozna a Doktor24 a várólista csökkentő programhoz

Azoknak akik csípő- vagy térdprotézisműtétre szorulnak, az állami ellátórendszerben jelenleg átlagosan 488, illetve 593 napot kell várniuk az operációra, tehát akár további másfél évig erős fájdalommal és korlátozott mobilitással kell együtt élniük. A NEAK adatai szerint ma több mint tizenötezer beteg vár csípő- vagy térdprotézisre.

Béres György arról is beszélt, hogy pályáztak még további 10 közfinanszírozott ágyra a várólista csökkentő programban. Azt tapasztalják, hogy rendkívüli mértékben megnőtt a betegek száma a magánfinanszírozott ortopéd ellátásban, 100 beteg gyűlt már össze, akiknek a nyitásig nem is tudtak időpontot adni csipőprotézis műtétre.

Ezt elképesztő számnak nevezte tekintettel a magán úton finanszírozott műtét árára, ami 1,5 millió forintba kerül.

Béres György elmondása szerint ez komoly költség a betegeknek, legtöbbször családi összefogással és banki kölcsönből finanszírozzák ezt magánúton a betegek. Megjegyezte továbbá, hogy a Kastélyklinikán 22 hónap a közfinanszírozott várólista.

Az országban 16 ezer ember vár térd- és csipő protézis műtétre.

Mi készek vagyunk arra, hogy a várólista csökkentő program keretében bekapcsolódjunk az állam ellátásba

- vetítette előre Béres György, aki azt is aláhúzta, hogy

a mostani multiklinika megjelenésével egy magas színvonalú intézmény került be a magyar ellátórendszerbe.

doktor24 multiklinika
Műtéthez készülnek elő a Doktor24 Multiklinikáján. Fotó: Doktor24.

A magas színvonalú intézmény nem állami pénzből valósult meg, a magyar egészségügyben ezt a fejlesztést tisztelni és örömmel kell fogadni. Így tudunk közösen előrelépni - vélekedett a főigazgató.

Kóka János, a Doktor24 Medicina Zrt. elnöke is részt vett az 5. Private Health Forum konferenciánkon tegnap, a konferencia képei itt érhetőek el.

Címlapkép forrása: Doktor24

Románia kormányalakítás
Műanyag szemét hulladék óceán tenger
evergr
bika medve
Living Kassák passage

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Gulyás Gergely kormányinfó