Előfizetői tartalom

Ma írhatja alá Magyarország az új 15 éves gázszerződést az oroszokkal

Portfolio
Alekszej Miller, a Gazprom vezetője ma Budapesten tartózkodik, és az aláírási ceremónia várhatóan magyar idő szerint 14 órakor kezdődik. Még augusztus végén jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy megállapodás született az újabb hosszú távú gázvásárlási megállapodás minden részletéről, miután Szentpéterváron megbeszélést folytatott Alekszej Millerrel, a Gazprom vezetőjével.

Szijjártó Péter korábban elmondta, hogy a megállapodás tíz plusz öt évre, azaz tizenöt évre szól, azonban tíz év után van opció a vásárolt mennyiség módosítására, adott esetben csökkentésére. A szerződés évi 4,5 milliárd köbméter gáz megvásárlására vonatkozik, ezt a mennyiséget a Gazprom két útvonalon szállítja Magyarországra: 3,5 milliárd köbmétert déli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés