koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
Gazdaság

Szlávik János megdöbbent, hogy milyen butaságokat hisznek az oltásellenesek

Portfolio
Szlávik János főorvos szerint döntő többségében kórházba az oltatlanok kerülnek koronavírus-fertőzéssel. Az oltottak is megfertőződhetnek, de ők enyhe tünetekkel megússzák. A főorvos megdöbbent, hogy mikben hisznek az oltásellenesek, aki cáfolja ezeket az álhíreket.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa arról beszélt, hogy a kórházi betegek közül sokan oltatlanok, akik akár súlyos állapotba kerülhetnek, írja a Liner.hu. Továbbra sincs arról szó, hogy tombolna a negyedik hullám, de azt jól látni, hogy a számok egyre emelkednek, és sok olyan ember kerül kórházba, akik ezelőtt nem kérték az oltásukat, mondta Szlávik János a TV2-nek adott reggeli interjújában.

új esetszám

A Mokka vendégeként hangsúlyozta: „Valóban egyre többen kerülnek kórházba, és sok köztük, aki nincs beoltva, de azt tudni kell, hogy a delta variáns megfertőzi azokat is, ritkán, akik be vannak oltva. Csakhogy enyhe tünetekkel zajlik náluk a betegség, ezért jó az oltás.” Az oltottak szinte észre sem veszik a fertőződést, vagy tünetmentesek, vagy náthásak, folyik az orruk, kicsit fáj a torkuk, a fejük, gyengébbek, nincs kedvük dolgozni menni, mert annyira fáradtak.

Vannak olyan országok, ahol nagyon sok napi eset van a 4. hullámban, ilyen Anglia, de nincs annyi ember kórházban. Szlávik hangsúlyozta, hogy az a lényeg, hogy ne a koronavírus miatti tüdőgyulladással kerüljenek kórházba az emberek. Szerinte nagyon-nagyon ritka, hogy egy oltott ember súlyos állapotban kerüljön kórházba.

Szerinte az oltaltanok fele nem akar oltást, a másik felét nem érjük el, nem néznek TV-t, nem hallgatnak rádiót. Őket még el lehet érni a főorvos szerint. Szlávik ledöbbent, hogy mikben hisznek az oltásellenesek. Kiemelte, hogy ezek mind butaságok. Elmondta, hogy elolvasott ő is egy ilyen álhírt, és megdöbbent, amikor azt írták, hogy féregírtóval győzik le a vírust némely országban. A valóság azonban az volt, hogy az oltás volt a megoldás. Vannak azonban, akik vakon hisznek ezeknek a híreknek.

A legnagyobb védelmet az élvezheti, aki átesett és oltott is. Nem is merik a tudósok kijelenteni, de azt mondják, hogy aki átesett és oltott, az akár hosszú ideig tartó védettséget is szerezhet, akár több évig tartó védettséget kap – mondta Szlávik János.

Címlapkép: Getty Images

shutterstock új lakás
infláció
koppenhága_dánia_shutter

Kasza Elliott-tal IBM - elemzés

Október 21-én óriási esett az árfolyama, 20-án 141,9 volt a záró, 21-én 128,33-on zárt, ez majdnem 10%-os esést...

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
meetingmegbeszélés