Előfizetői tartalom

Az infláció az útdíjakat is megdobta, a büntetéseket viszont olcsóban meg lehet úszni

Portfolio
Az idei évben 3,9 százalékkal nőttek az autópályadíjak, sőt, egy rendelet értelmében ezentúl évente kiigazítják majd az árakat az aktuális infláció mértékével. Ugyanakkor jó hír, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. több módosítást is bevezetett annak érdekében, hogy a hibás rendszámmal regisztrálók vagy más mulasztást miatt pótdíjakat halmozók olcsóbban megválthassák büntetésüket. A részletekről Bartal Tamást, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Egy ITM rendelet értelmében ezentúl az e-matricák árát minden évben felülvizsgálják és a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves infláció mértékéhez igazítják. 2021- ben ez 3,9 százalékos árnövekedést jelent az autósok számára. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) adatai szerint ugyanakkor az idén bevezetett pótdíjfizetési könnyítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés