Előfizetői tartalom

Mikor támadhat fel a nemzetközi turizmus?

A koronavírus-járvány hatásai még mindig sújtják a világ turisztikai régióinak jelentős részét, a világ 95 százalékában továbbra is csökken a külföldi turisták száma. Az előrejelzések szerint ez az idei év végéig 4 ezer milliárd dolláros kiesést okoz majd a világgazdaság számára. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete által októberben kiadott Világturizmus Barométer szerint viszont a június és a július már a nemzetközi visszapattanás jeleit mutatta, a világ számos részén működő oltási programok pozitív hatást kezdtek el gyakorolni a turisztikai szektorra.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) gazdasági barométere szerint a nemzetközi turizmus még mindig 67 százalékos visszaesést mutatott az utolsó „békeévnek” számító 2019 hasonló hónapjához képest, de legalább már a legerősebb hónapot jelenti 2020. áprilisa óta. Világszerte 34 millió nemzetközi utazást rögzítettek, vagyis visszafogott visszapattanásról lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés