Előfizetői tartalom

Elárulta az Indotek és a Richter vezérigazgatója: ezek a külföldi terjeszkedés esszenciái

Portfolio
Anélkül nem lehet nagy céget építeni, hogy ne legyen releváns külföldi jelenléte - ezzel indította a nagyvállalati panelbeszélgetést Bán Zoltán, a Net Média Zrt. (Portfolio) vezérigazgatója a Portfolio Budapest Economic Forum 2021 konferencián. Az Indotek gyakorlata az, hogy elsőként megpróbál egy kisebb üzletet bonyolítani a célpiacon a folyamatok megismerése érdekében, a Richter pedig sok esetben termékakvizíciókban gondolkodik.

Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat termékei mintegy 100 országban kaphatók, a leányvállalattal, képviselettel több mint 50 országban vannak jelen. Az árbevétel 90 százaléka külföldről érkezik, a profité ettől lehet magasabb is. A délelőtti folyó fizetési adatok alapján a Richter nélkül vastagon mínuszos lenne Magyarország. Jellinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés