Előfizetői tartalom

Van pár jó hír klímaügyben, de egyelőre ne örüljünk nagyon

A Nemzetközi Energiaügynökség ma egyértelműen alacsonyabb jövőbeli globális olaj-, földgáz- és szénfogyasztásra számít, mint 5, illetve 1 évvel ezelőtti saját éves jelentéseiben. Ezzel együtt további jelentős erőfeszítésekre van szükség az új energiatechnológiák elterjesztése érdekében, amelyeknek a mobiltelefonok és az internet szélvészgyors világhódítását kellene lemásolniuk.

Mégsem olyan tragikus a helyzet? Miután korábban már beszámoltunk a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) legutóbbi éves jelentésének (World Energy Outlook, WEO 2021) legalapvetőbb megállapításairól, mostani cikkünkben a közel 400 oldalas dokumentum azon érdekességeiből szemezgetünk látványos ábrák kíséretében, amelyek eddig kevesebb figyelmet kaptak. Ma már valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés