Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: decemberig maradhat a 15 bázispontos kamatemelési tempó

Portfolio
A jelenlegi pályát egy maratoni futáshoz hasonlítanám, minden pályaszakaszt olyan sebességgel kell megfutni, hogy képesek legyünk végig érni a pályán. Ebben a szakaszban 15 bázispontos tempóban haladunk előre, a következő előrejelzést majd decemberben készítjük, amikor megint átfogóan értékeljük a teljes makrogazdasági képet és döntünk a következő időszakról – mondta a Portfolionak adott villáminterjúban Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Budapest Economic Forum konferencián tartott beszéde után.

Portfolio: Az MNB kitartott a szeptemberben bejelentett kamatemelési tempó mellett. Mik voltak a legfontosabb új fejlemények, melyeket most figyelembe vett a Monetáris Tanács? Virág Barnabás: Nagyon gyorsan változó makrogazdasági környezetben vagyunk. Az elmúlt időszakban egyrészt a nyersanyagpiacon bizonyos energiahordozók ára nagyon gyorsan változott, ehhez kell igazítani a monetáris...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái