bírósági per nav
Gazdaság

Nitrogénművek: bíróságon támadja meg a cég a GVH milliárdos bírságát

Portfolio
Bíróságon fogja megtámadni a GVH milliárdos bírságát a Nitrogénművek Zrt. – reagált a Bige László érdekeltségébe tartozó műtrágyagyártó a Versenyhivatal pénteken bejelentett milliárdos bírságára. A GVH kartellvádak miatt 11 hazai műtrágyapiaci szereplőt összesen 14,1 milliárdos bírsággal sújtott. A Nitrogénművek még elemzi a határozatot, de biztosan perelni fognak.

Bíróságon fogja megtámadni a GVH határozatát a Nitrogénművek Zrt.

– közölte a cég azt követően, hogy a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa pénteken bejelentette: összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a műtrágya-piac különböző szereplőire kartellezés miatt. A büntetés összesen 11 céget érint, köztük kereskedőket és az egyetlen hazai műtrágya-gyártót, a Nitrogénművek Zrt.-t.

A Bige László nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó társaság péntek délutáni közleménye szerint a határozat 250 oldal terjedelmű, ezért annak értékelése még folyamatban van a cégnél.

Az viszont már most is elmondható, hogy a döntés érdemével nem értünk egyet

– fogalmaz a közlemény. Hozzáteszik: „A Nitrogénművek Zrt./Bige Csoport ellen 6 éve folyamatban lévő GVH-eljárások során már többször kifejtettük részletes érveinket, kifogásainkat, ellenbizonyítékainkat, például az eljárást a bírság elkerülése érdekében kezdeményező és a hatóságot segítő KITE Zrt. nyilatkozataival, valamint számos hivatkozott irattal szemben. Azt is bemutattuk, hogy semmilyen hatásvizsgálat nem készült, amely a piaci folyamatokat feltárta és érdemben értékelte volna objektíven és gazdasági alapon.

A GVH határozatának tartalmát ezért alaposan elemeznünk kell, de azt mindenképpen megtámadjuk bíróság előtt.

Mint fogalmaznak: „A végzés időzítése, amikor a jelenlegei európai energiakrízisnek legjobban kitett iparágat ilyen mértékű, eddig Magyarországon nem látott bírsággal sújtanak, számos kérdést felvet bennünk. A jelenlegi hazai politikai helyzetben társaságunk a nem várt eseményekre jelentős likviditási tartalékot halmozott fel az elmúlt időszakban és mindent megtettünk annak érdekében, hogy ügyfeleink ellátását még a jelenlegi piaci folyamatok mellett is biztosítani tudjuk” – zárul a közlemény.

Fotó: Getty Images

bét
koronavirus varians
koronavírus vakcina oltás oltakozás oltatás
kórház koronavírus covid-19

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
koronavirus varians