online oktatás
Gazdaság

Koronavírus - Tízezer tanuló karanténban, Horvátország online oktatásra áll

MTI
Kétnapos online oktatást vezetnek be Horvátországban az őszi szünet után a koronavírus-járvány terjedésének lassítására - jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő kedden.

Pénteken lesz az utolsó tanítási nap az országban, az őszi szünet pedig jövő szerdáig tart. A válságstáb ezért úgy döntött, az azt követő két napon online oktatást rendel el az iskolákban.

A napi új fertőzöttek negyedét diákok teszik ki, jelenleg tízezer tanuló és 200 pedagógus van karanténban.

A kormányfő a közelgő ünnep, Mindenszentek, valamint a Halottak napja alkalmával arra figyelmeztetett: mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, hordjon maszkot, ügyeljen a távolságtartásra és a higiéniára, valamint ismételten oltakozásra szólított fel.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 889 710-en kaptak védőoltást - a jogosultak 46, a felnőtt lakosság 55 százaléka -, közülük 1 777 373-an már a második adagot is felvették. Az elmúlt 24 órában 3360 új fertőzést azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben harmincan haltak meg. Kórházban 1170 beteget ápolnak, közülük 139-en vannak lélegeztetőgépen.

A szomszédos Szlovéniában hétfőre 2292 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A Covid-19 betegség szövődményei miatt tíz beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 510-en vannak kórházban, 131-en intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 183 937-en kaptak védőoltást, közülük 1 113 046-an már a második adagot is felvették. Ez az oltásra jogosult lakosság 56, illetve 55 százaléka.

Szlovéniában ezen a héten tart az őszi szünet az iskolákban. A kormány arra kérte az embereket, ne utazzanak az ünnepek alatt, és a temetőkbe is csak szűk családi körben menjenek.

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
elektromos auto veszely

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Tematikus PR cikk
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
elektromos auto veszely