Előfizetői tartalom

Szórakoznának az ausztrálok, csakhogy nincs kiszolgáló személyzet

Portfolio
Ausztrália két év lezárás után készen áll arra, hogy felpezsdüljön, de az éttermektől a sportstadionokig nehéz nyárnak néznek elébe a vendéglátószektorban, így a szórakozóhelyeken is tapasztalható munkaerőhiány miatt. A helyzetet továbbá az sem könnyíti meg, hogy a kontinensországnak szigorú beutazási szabályai is vannak, írja a Reuters. 

A járvány kitörése előtt több százan jelentkeztek vendéglátósnak, azonban most csak lasszóval lehet fogni az embereket a szektorban, amely nagyban külföldi idénymunkásokra és diákokra épített korábban. A kormányzati statisztikák azt mutatják, hogy a pandémia kirobbanását követően idén júniusra harmadannyi idénymunkás volt Ausztráliában, mint a járvány előtt. Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés