Előfizetői tartalom

Koronavírus: tragikus időszak vár Magyarországra

Portfolio
Nagyon tragikus időszakra kell felkészülnünk, ha nem lett volna az egyhetes őszi szünet, akkor még ennél is kedvezőtlenebbek lennének az adatok. Várhatóan egy hét múlva ugrik majd meg az esetszám, ez Vattay Gábor járványügyi modellezéssel is foglalkozó szakember becslései szerint 6-8 ezer kórházban ápolt beteget jelenthet, egy nap akár 120-an is meghalhatnak majd, hogyha a most mérhető sebességgel halad felfelé a járvány.

Még a két héttel előtti állapothoz képest is gyorsult a koronavírus-járvány - tudatta ezt az RTL Híradóval Vattay Gábor az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetője, aki szerint nemcsak az esetszámok, hanem a halálozás és a kórházba kerültek száma is 7-8 nap közötti duplázódáson megy keresztül, tehát egy hét múlva kétszer annyi ember hal meg, kerül kórházba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés