Előfizetői tartalom

Energiaválság: levágták a gáz- és áram áfáját és árkompenzációt kap a lakosság mellett sok cég is Romániában

Portfolio
Az energiaválságra adható, az Európai Bizottság által javasolt válaszlépésekre kísértetiesen hasonlító törvénycsomagot fogadott el a minap a román parlament mindkét háza és Klaus Johannis államfő ki is hirdette a jogszabályt, így november 1-től jövő március 31-ig életbe lépett az áram és a gáz árára az 5%-os áfa, illetve egy széleskörű árkompenzációs mechanizmus is elindult a lakosság és a versenyszféra széles köre számára.

Az energiadrágulás kompenzálásáról szóló törvény értelmében több romániai fogyasztói kategória áram- és földgázszámlájának kifizetéséhez is hozzájárul az állam – írja a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a kedvezményezettek között szerepelnek a háztartások, a kis- és közepes vállalkozások, a magánorvosi rendelők és szabadfoglalkozású személyek, a mikrovállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés