Előfizetői tartalom

Szeméthegyek között kerül sor a történelem egyik legfontosabb csúcstalálkozójára

Major András
Az ENSZ vasárnap kezdődött klímakonferenciája a történelem egyik legfontosabb diplomáciai csúcstalálkozója, amely az országokat vezető kormányok egyik utolsó és legjobb esélye lehet arra, hogy megelőzzék a klímakatasztrófát, amely felé ma a Föld és az emberiség a tudományos jelentések alapján tart. Miközben azonban több mint kérdéses, hogy a tárgyalások elérhetik-e a kívánt eredményt, már a rendezvény körülményei is éles kritikákat váltottak ki. A csúcstalálkozónak otthont adó Glasgow ugyanis úszik a szemétben, a konferencia szponzorainak klímaügyi elkötelezettségét erősen vitatják, és amíg több száz magánrepülőgép szállítja a helyszínre a gazdag országok és nagyvállalatok vezetői mellett a celebritásokat is, a klímaváltozás negatív hatásainak leginkább kitett közösségek képviselői szerint a brit hatóságok ellenséges hozzáállása miatt is a mostani lehet "legfehérebb" és legkiváltságosabb klímakonferencia, amit valaha rendeztek.

Valószínűleg nem sok olyan eseményt rendeznek a világban, mellyel kapcsolatban többek között a pápa, a brit királynő és Arnold Schwarzenegger is szükségét érzi, hogy kifejtse álláspontját, a Lego pedig kézikönyvet ad ki az alkalomra. Az ENSZ október végétől november 12-ig tartó klímaváltozási csúcstalálkozója ebbe a kategóriába tartozik, és a probléma súlyosságára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái