Előfizetői tartalom

Jerome Powell: Egyelőre türelmesek vagyunk - de ha eljön az idő, nem fogunk hezitálni

Portfolio
Ma tartotta kamatdöntő ülést az amerikai jegybank, a Fed: a jegybank bejelentette, hogy havi 15 milliárd dollár összegben csökkenti eszközvásárlási programját. A kamatszintek változatlanok maradtak, és az inflációs kockázatokra is kitért a jegybank a közleményben. A döntés megfelelt a várakozásoknak, Jerome Powell sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az infláció átmeneti, a kínálati nehézségek helyreállásával az infláció is mérséklődni fog. A jegybank türelmes marad: a tapering bejelentésének semmi köze nincs a kamatemeléshez, arra akkor kerülhet sor, ha a gazdaság eléri a teljes foglalkoztatottság állapotát. Powell ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a jegybank mindent megtesz azért, hogy a magas infláció ne legyen tartós. "Nincs itt az ideje a kamatemelésnek, de ha eljön, nem fogunk hezitálni" - mondta az elnök.

2021. november 03. 20:33 Megosztás Véget ért az esemény - rövid összefoglaló A mai esemény legfontosabb fejleményei és üzenetei: A Fed bejelentette, hogy novemberben 15 milliárd dollárral csökkenti az eszközvásárlások havi összegét: állampapírból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés