Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: a gáz és a nukleáris energia is zöld címkét kaphat az EU-ban

Portfolio
Az elmúlt hetek híráramlásával összhangban kiszivárgott Brüsszelben a régóta várt uniós energetikai taxonómia-rendelettervezet tartalmának egy része, ami „környezetvédelmileg fenntartható” energiaként címkézné meg a gázt és a nukleáris energiát is, hogy így egyszerre szereljék le mindkét energiahordozó ellenlábasait a tagállamok között.

Az október 21-22-i EU-csúcs után Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök egy Twitter-üzenetben már elég világosan érzékeltette, hogy az Európai Bizottság mind a gáz, mind a nukleáris energia számára készül megadni a zöld címkét, aztán múlt héten a Politico alapján mi is megírtuk, hogy novemberben, még az új német kormány felállása előtt kijöhet ez a rendelet-tervezet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés