Előfizetői tartalom

Nincs javulás, csak a Brexit miatt lépett előbbre a versenyképességi rangsorban Magyarország

Portfolio
Gyakorlatilag stagnál Magyarország versenyképessége, a 2020-as 47,4 pont után 47,6 pontot értünk el az MNB versenyképességi jelentésében – derül ki a szerdán bemutatott dokumentumból. Ezzel az Európai Unióban a 18. helyre kerültünk a jegybank jelentése szerint, amivel egy helyet javítottunk tavalyhoz képest, de csak azért, mert a Brexit miatt az Egyesült Királyság már nem szerepel a listában.

Stabilan alakult a magyar versenyképesség, a 2020-as 19. hely után egyet előrelépve a 18. az EU-ban – derül ki az MNB versenyképességi jelentéséből. A javulás viszont csak annak köszönhető, hogy a tavaly még előttünk lévő Egyesült Királyság a Brexit miatt kikerült a jelentésből. A pontszámunk is gyakorlatilag stagnált, a 2020-as 47,4 pont után 47,6 pont volt. Ez elmarad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés