Előfizetői tartalom

Arcpirító ajánlatot kaptak a tanárok: a szakmunkás bért se adná meg nekik a kormány!

Portfolio
Ugyanazon a napon állapodott meg a kormány a vállalatokkal a minimálbér és a garantált bérminimum közel 20%-os emeléséről, amikor 10%-os béremelést ajánlott a pedagógusoknak. Utóbbiak természetesen nem fogadták el az ajánlatot, hiszen számos pedagógusnak már most sem éri el a szakmunkás minimálbért a bértábla szerinti fizetése, jövőre pedig még többen, még jelentősebben maradnának el ettől. Mivel így a felsőfokú képesítésű oktatók a szakmunkásoknál is kevesebbet keresnének, egyre több tanár esetében kellene alkalmazni a béremelési automatizmust, ami legalább a szakmunkás minimálbérre kiegészíti a jövedelmüket.

Olyan béremelési ajánlattal érkezett a magyar kormány delegációja a pedagógusokkal folytatott sztrájktárgyalásra, amit talán kevesen vártak. Mármint azok közül, akik azt gondolták, hogy a kabinet valóban tárgyalni és megállapodni szeretne az éppen sztrájkra készülő tanárokkal. A tárgyalásokra ugyanis valóban a korábban már belengetett 10%-os béremelési ajánlattal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái