FONTOS Egyre csúnyábban alakul a fogyasztás Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Kiderült: elutasítja a magyar kormány a szerbek beszállását a Paks II.-be

Portfolio
Bár a szerb elnök októberben nyilvánosan is felvetette, hogy 0,5-1 milliárd euróval beszállnának Paks II. építésébe, hogy cserébe áramot kapjanak majd, a magyar projektért felelős tárca nélküli miniszter friss írásbeli válaszából kiderül: ez nem fog megtörténni, mert a magyar kormány továbbra is az eredeti elképzeléseknek és az oroszokkal kötött szerződésnek megfelelően tervezi végrehajtani a beruházást. Mindez megerősíti azt a minapi következtetésünket, hogy így a szerbek esetleges beszállása csak a meglévő Paks I.-be lenne lehetséges.

A szerb elnök október közepén nyilvánosan elmondta, hogy 0,5-1 milliárd euróval beszállnának Paks II. építési költségeibe, hogy a létrejövő kapacitás nyomán majd áramhoz jussanak, ugyanis nekik nincs pénzük saját atomerőművet építeni. Ezután tett fel írásbeli kérdést Süli Jánosnak, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái