Előfizetői tartalom

Koronavírus: kezd túlcsordulni a német egészségügy, újra lezárásokról beszélnek egyes tartományi kormányfők

Portfolio
Már vannak olyan régiói Németországnak, ahol a kórházak nem bírják a koronavírusos betegeket ellátni, így máshova kellett átszállítani őket - jelezte pénteken Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter, két tartományi miniszterelnök pedig előtte néhány órával már arról beszélt, hogy ha nem születik gyorsan olyan szövetségi lépés, ami letöri az új fertőzöttek számának pályáját, akkor lezárásokra lehet szükség. Érdemes egyébként megjegyezni, hogy a magyar lakosságarányos új fertőzöttségi adat már a múlt héten is jóval rosszabb volt a németnél, így nem véletlen, hogy idehaza is szóba kerültek már korlátozások, elkerülendő, hogy a kórházi rendszer túlterhelődjön.

A német tartományi egészségügyi miniszterek pénteken záródott ülése után azt jelentette be Jens Spahn a járvány letörési tervére, hogy immár mindenkinek be lehet adni 6 hónappal a második koronavírus elleni oltás utána harmadik oltást, azaz ez már nem a kivétel, hanem az általános szabály lesz Németországban. Nagy kérdés azonban, hogy ez segít-e most gyorsan letörni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés