Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság szerint idén az élmezőnyben lesz a magyar növekedés, de jövőre már utolér minket Európa

Portfolio
Megérkezett az Európai Bizottság őszi előrejelzése a tagállamok gazdasági növekedésére és egyéb makroadatokra vonatkozóan. Az összes tagállam adatsorából az látszik, hogy Magyarország GDP-növekedése idén a kontinens élmezőnyében lehet, és még jövőre is a felső harmadban leszünk, de 2022-ben már több olyan tagállam is lesz, amely a magyar növekedéshez hasonló mértékben nő majd. Az inflációban még jövőre is cél fölötti szintet vár a Bizottság.

A Bizottság őszi előrejelzése szerint idén Írország fog a legkiemelkedőbben teljesíteni, a GDP-növekedés meghaladhatja a 14%-ot (ugyanakkor Írország helyzete mindig különleges a sok, valódi gazdasági tevékenységet nem végző, oda bejelentett vállalat miatt). Emellett idén jelentős mértékben növekedhet Észtország és Horvátország, Magyarország pedig az előkelő negyedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés