Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely: százmilliárdokba kerülhet a rezsicsökkentés kibővítése, a távhőszektor is számíthat állami segítségre

Portfolio
Nagyon fontos információkat osztott meg a mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról, hogy a Portfolio által elsőként megírt önkormányzati-egyházi bemenekülés a rezsicsökkentés ernyője alá mekkora költségvetési terhet jelenthet majd az államnak áttételesen és arra is utalt, hogy rövidesen bejelentik a távhőszektor állami megsegítését is. Utalt az ipari fogyasztók egyetemes szolgáltatási körből való energiafogyasztására is, de részleteket nem mondott, illetve arra is utalt, hogy az egyes szektorok múltbeli nyereségétől és a magas árak tartósságától is függ, hogy mely szektorokban lehet még esetleg állami segítség.

A Kormányinfón az energiaárak elszállása miatti lépések, döntések is szóba kerültek. Ezekről röviden már beszámoltunk, de visszahallgattuk a Gulyás Gergely által elmondottakat, amelyeknek az alábbi a lényege: A Portfolio által megírt sztori kapcsán (van jogi lehetőség arra, hogy a költségvetési feladatot ellátó intézmények, az önkormányzati-egyházi szektor és a közfeladatot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái