Előfizetői tartalom

Meddig éri meg egy benzinkútnak a 480 forintos ársapka mellett nyitva tartani?

Portfolio
A ma bejelentett, 480 forintos áron maximalizált 95-ös benzin- és dízelár egyedül a kiskereskedőkön csattan, azaz se a termelői-nagykereskedelmi ár kialakításba nem nyúl bele a kormány, se adócsökkentést nem alkalmaz az ársapka bevezetése mellett. Mindezek mellett tehát az a nagy kérdés, hogy meddig éri meg egy benzinkútnak nyitva tartania.

A Portfolio információi szerint nagy átlagban a benzinkutakon alkalmazott kiskereskedelmi árrés mintegy 30 forint, ennyivel adja drágábban a kút az üzemanyagot, mint amennyiért veszi. Vagyis ha most egy kúton 510 forintos üzemanyagárat látunk, akkor az valószínűleg 480 forint körüli áron vette az üzemanyagot. Tehát 480 forintos ársapka mellett a marzs éppen eltűnne, 510 forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés