Előfizetői tartalom

Kijött a legzöldebb európai városok rangsora, Budapest a lista legvégén kullog

Portfolio
Egy új tanulmány ezer európai várost rangsorolt a szerint, mennyi zöld területtel bírnak, továbbá azt is megnézték, hogy a zöld területek hiánya mely városokban járult hozzá leginkább az elkerülhető halálozásokhoz. A rangsorban sajnos Budapest a lista rosszabbik végén kullog, de vannak a magyar fővárosnál gyengébben teljesítők is.

Az Institute for Global Health (ISGlobal) tette közzé friss kutatásának eredményeit, amelyben ezer európai várost rangsoroltak zöld terület szempontjából – az eredményekről a Bloomberg számolt be, a The Lancet Planetary Health folyóiratban megjelentek alapján. A tanulmány szerint az európai városok évente 43 ezer halálesetet tudnának megelőzni, ha követnék a WHO ajánlását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés