Előfizetői tartalom

A cél a látás helyreállítása: egyedülálló összefogás és kutatóközpont jön létre állami támogatással

Portfolio
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával magyar tudósok új kutatóközpont létrehozását jelentették be hétfőn Budapesten. A most felállt Brain Vision Center a világ egyik legjelentősebb humán transzlációs központja lesz Rózsa Balázs, a Femtonics alapítója szerint, ahol alapvetően új terápiás és diagnosztikai eszközöket fejlesztenek ki, a Nobel-díj várományosának is nevezett Roska Botond professzorral közösen vezetve. Palkovics László tárcavezető beszédéből kiderült: az ötletről szóló első beszélgetések 2,5 évvel ezelőtt indultak és megemlítette, hogy személyesen komoly sikernek éli meg, hogy Roska Botond kutatásait részben Magyarországra hozza. A BVC hazai kutatásai humán kísérleti fázis keretében az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben fognak hasznosulni Erőss Loránd idegsebész vezetésével, és a folyamatban megkerülhetetlen szerepe van Szabó Arnoldnak és a Semmelweis Egyetemnek.

Egyedülálló kutatóközpont jött létre Budapesten A látás helyreállítás alapkutatási program előkészítése, illetve más központi idegrendszeri betegségek diagnózisának és terápiájának alapkutatási folyamatainak előkészítése, a megvalósításhoz kapcsolódó neurofotonikai eszközök fejlesztése - ez lesz a Budapesten most létrejött kutatóközpont feladata. . A BrainVision...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés