oltás vakcina fecskendő harmadik oltás koronavírus covid-19 negyedik hullám
Gazdaság

Koronavírus: megérkezett a csütörtök reggeli magyar adat, csúcson az elhunytak száma a negyedik hullámban

Portfolio
12 165 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 185 beteg. 6858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 680-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltási akcióhét harmadik napján újabb 132 ezer oltást adtak be. A beoltottak száma 6 072 192 fő, közülük 5 816 050 fő már a második oltását is megkapta, 2 153 117 fő pedig már a harmadik oltást is felvette. Az első három nap összesen már 388 ezer oltás történt, közülük 319 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és közel 48 ezer eddig oltatlan ember is döntött úgy, hogy felveszi az első oltását - tájékoztatott a kormányzati koronavírus-portál.

12 165 új fertőzöttet talált a járványügy az elmúlt 24 órában, ez a második legmagasabb szám, egyedül a tegnap közzétett jelentésben volt ez magasabb a járvány kirobbanása óta Magyarországon. Az egy héttel korábbi adathoz képest megint tovább emelkedett az új esetek száma, ezúttal 13 százalékkal nőtt ez a mutató. Ugyanakkor azért az látszik, hogy a járványgörbe laposodik, vagyis a gyorsulás üteme csökken.

korona010 új fertőzött

A halálozásokat tekintve a negyedik hullám eddigi legmagasabb számáról érkezett jelentés, 185-en hunytak el a koronavírus okozta betegségben egy nap alatt.

6858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 680-an vannak lélegeztetőgépen, ez azt jelenti, hogy mindkét mutató tovább emelkedett a tegnapi adathoz képest, igaz, csak kis mértékben.

kprhazi1125

Az egy évvel ezelőtti, második hullámhoz képest jól látszik, hogy a mostani, negyedik hullám már sokkal magasabb fertőzésszámot okozott, a járvány e szakaszában magasabb a halálozás is és többen kerülnek lélegeztetőgépre, a kórházi ápoltak száma pedig még éppen a tavalyi szint alatt maradt, de egyre nő a terhelés a kórházakon.

A harmadik, tavaszi hullámhoz képest elmondható, hogy a mostani, negyedik hullám csak a fertőzésszámot tekintve erősebb, az oltásoknak köszönhetően a ragályosabb delta plusz variáns megjelenése ellenére kisebb károkat okoz a járvány.

hullamok112501

Az oltási hét eredményeképpen némileg nőtt az oltási hajlandóság, de többségében a harmadik oltásukat felvevők igyekeznek az oltópontokra. A beoltottak száma 6 072 192 fő, közülük 5 816 050 fő már a második oltását is megkapta, 2 153 117 fő pedig már a harmadik oltást is felvette. Az első három nap összesen már 388 ezer oltás történt, közülük 319 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és közel 48 ezer eddig oltatlan ember is döntött úgy, hogy felveszi az első oltását.

Hétfőn 18 548, kedden 14 251, szerdán pedig, mint kiderült, 14 825 fő vette fel az első oltását, úgy tűnik, az oltási héten eddig a korábbi 3-4 ezres első oltási számoknál lényegesen magasabb, 3-4-szeres az első oltakozók száma.

Igaz, az érdemi változáshoz ennél is sokkal több első oltásra is szükség lenne, de legalább valamelyest javult a helyzet. Ahogy tegnap is jeleztük, megfontolandó lenne, hogy a regisztrációt ne csak a kampányhéten, hanem teljes egészében eltöröljék.

oltasihet

A területi adatokat tekintve továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megye számít azorszégban gócnak, mellette Bács-Kiskunban magas a fertőzöttek száma.

területi1125

52 800 mintavétel történt a jelentés szerint, ezek 23 százaléka volt pozitív.

A címlapkép forrása: MTI Fotó/Kovács Attila.

washingtondc
varsó, csúcs, orbán, találkozó
putyin, biden, oroszország, usa
oltás vakcina koronavírus
Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
jarvany technologia mobiltelefon