mol benzinkut
Gazdaság

Új benzinkutakat épít a Mol

MTI
Hat töltőállomás építését kezdte el a Mol a tervezett 14 közül két romániai autópálya mentén - közölte csütörtökön a Mol romániai leányvállalata.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a román közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalattal az év elején kötött szolgáltatási koncessziós szerződés értelmében az A1 jelzésű autópálya Lugos és Déva közötti szakaszán, valamint az A2 jelzésű autópálya Medgidia és Konstanca közötti szakaszán építik meg a hat töltőállomást.

Az A1 jelzésű autópályán további kettő fog megépülni, az építési engedéllyel már rendelkeznek, a munkálatok decemberben kezdődnek. A Mol becslése szerint egy-egy töltőállomás 2 millió euróba kerül, így a 14 töltőállomás megépítése várhatóan 28 millió euróba kerül. Az első töltőállomások megnyitását 2022 második felében tervezik.

Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a több mint 25 éves múlttal rendelkező vállalat 245 töltőállomásból álló hálózattal rendelkezik, és a helyi gazdaság fontos szereplőjévé vált. Emlékeztetett, hogy a Mol jelenlegi átalakulásának köszönhetően üzemanyag-kiskereskedőből összetett szolgáltatásokat nyújtó vállalattá válik.

Leszögezte, hogy a román állami vállalattal kötött megállapodás alapján készülő új töltőállomások fontosak annak a célnak az elérésében, hogy ügyfélportfóliójuk minél változatosabbá váljon. A legmodernebb technológiával felszerelt, új töltőállomásokon az autósoknak nem csak tankolásra, de pihenésre, étkezésre vagy kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik - mondta.

Az év elején nyilvános pályázati eljáráson a Mol Románia hét szolgáltatási koncessziós szerződést nyert el 14 töltőállomás megépítésére. Tíz töltőállomás a Nagylak-Nagyszeben útvonalon, két töltőállomás a Pitesti-Bukarest útvonalon és másik két töltőállomás a Cernavoda-Konstanca útvonalon épül meg.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

vulkán láva
oltás vakcina koronavírus
kreml oroszország moszkva
Itt az újabb csapás a Brexit miatt - A Nissan mégsem Angliában gyártja az új X-Trailt
washingtondc
varsó, csúcs, orbán, találkozó
Tematikus PR cikk
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
jarvany technologia mobiltelefon