Előfizetői tartalom

A szupervariáns rátörte az ajtót a világra: minden, amit tudunk a delta pluszról és az új szupermutánsról

Portfolio
Elképesztő sebességgel bukkannak fel újabb és újabb koronavírus-variánsok a világban. A koronavírus fertőzőbb, delta variánsa és delta plusz variánsa már Magyarországon is megjelent; most pedig egy 32 mutációt tartalmazó új szupervariánst azonosítottak Dél-Afrikában. Az új szupermutáns máris dominánssá vált az afrikai országban egyes helyeken: van olyan régió, ahol az új esetek 90 százalékát okozta szerdán. Összeszedtük, mit érdemes tudni a hirtelen színre lépő delta plusz variánsról és az új szupervariánsról.

Mi az a delta plusz variáns? A delta plusznak nevezett új variáns már a nyáron több helyen megjelent a régióban és az elmúlt hetekben egyre több környező országban mutatták ki, így nem váratlan, hogy idehaza is megtalálták. Az AY.4.2 szubvariáns kapcsán legutóbb Szlovákiában nyilatkozták azt szakértők, hogy 10-15%-kal fertőzőbb az "anyai ágnál". Októberben a brit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés