Előfizetői tartalom

Már küszöbön a kiszállítás csettintésre – Robotizált raktárral újít az Euronics

Ferkó Nikolett
Az elmúlt 7 évben mintegy 7 milliárd forintot allokált különféle fejlesztésekre – mint például a bolthálózat modernizációjára, a webshop fejlesztésére és raktárkapacitás-bővítésre – az Euronics. A fejlesztések egyik állomása az 1,6 milliárd forintból megvalósuló, Üllőn már javában épülő új raktár, amelynek egy része teljesen robotizáltan működik majd - osztotta meg a Portfolio-val Fazekas Bálint. Az Euronics kereskedelmi ügyvezetője azt is elárulta, hogy az áruházlánc rekordnagyságú árukészlettel készült a karácsonyi vásárlási rohamra. A cég a tavalyi évet közel 80 milliárd forintos árbevétellel és 2019-hez képest 7 százalékos növekedéssel zárta, idén pedig még magasabb bővülési ütemet várnak annak ellenére, hogy a járvány miatt 5 hétre be kellett zárni az üzleteket.

Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezetője szerint mára tényként kezelendő az ellátási láncok felborulása. Tíz évvel ezelőtt szinte az összes beszállítónak volt regionális raktára, amelyet az olyan cégek, mint amilyen az Euronics is, ki tudtak használni. Ez mostanra átalakult, sokszor közvetlenül a gyárból érkeznek a termékek. Ezzel a megoldással kapcsolatban az...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái